Hur börjar man?

Gillar du vårt koncept och vårt sätt att bygga? Kul! Men hur börjar man och hur går man vidare med Villa Varm, är en vanlig fundering. Häng med från början!

1. Din budget

Börja med din budget. På vilket sätt ska du finansiera ditt husbygge och hur mycket du kan lägga på ditt hus?

2. Din kalkyl

Produktionskostnadskalkylen gör vi tillsammans med dig per telefon. Vi hjälper dig att uppskatta de olika entreprenadkostnaderna i projektet. 
Du uppskattar dina kostnader för t ex. badrum, köksinredning, vitvaror.
Hur mycket eget arbete ska du göra på ditt hus?

3. Din tomt

Din tomt styr hur huset ska se ut. Det är först när du har koll på tomtens form, väderstreck och eventuell detaljplan som du kan börja med hur huset ska se ut.

4. Din skiss

Vi behöver bara en enkel skiss för att ta fram en prisindikation på huset du tänkt bygga.
Du behöver inte rita i ett avancerat program, en skalenlig skiss på rutat papper duger gott. Tänk inte på tjockleken på väggarna, utan rita bara invändiga mått.

5. Ritprocessen

Tillsammans med dig bollar vi tankar och idéer om ditt nya hus. Vi ritar upp huset i vårt ritprogram som dessutom genererar en 3D-visning av ditt hus. Under ritprocessens gång ger vi dig indikationer på hur mycket huset kommer att kosta. Ändringar i planlösningen är enkla att göra eftersom huset redan är uppritat.

6. Din hussoffert

När du känner dig klar med utformningen är det dags för oss att ta fram husofferten.
Vi jobbar väldigt seriöst och lägger ned mycket tid på din offert. För oss är det viktigt att den är tydlig för sig som kund och att du inte upplever några tråkiga överraskningar i slutändan.

7. Bygglovet

Nu är det dags att söka bygglov, vi hjälper till med handlingar och ritningar. Bygglovet ingår i husleveransen, men vi tar en pant på
20.000 kr som sedan dras av då du köper huset.

8. Husbeställningen

Vi tar fram köpekontrakt och avtalshandlingar samt presenterar de olika tillval som du har möjlighet att välja till ditt nya hus.

9. Projektstarten

Projektet drar igång. Under tiden vi bygger ditt hus här i vår fabrik, ordnar du med bland annat markplanering, vatten, avlopp samt grund.