Val av tillverkare

På husmarknaden finns det ett stort antal aktörer. Man kan sortera in de olika hustillverkarna och husleverantörerna i olika grupper, beroende på hur husen levereras. Ditt val av hustillverkare blir lättare om du i ett tidigt skede vet på vilket sätt du vill bygga hus!

 

Olika grupper av hustillverkare

 • Materialleverans med eller utan montering där huset byggs klart på plats. Ett tveksamt alternativ, varför betala så mycket för att slippa kapa brädorna? Vi tycker att man då lika gärna kan bygga ett lösvirkeshus helt i egen regi.
 • Fabriksproducerat ytterskal med eller utan montering. Inget övrigt material ingår. Svårt att veta vad slutsumman kommer att bli. Skiljelinjen mellan vad som ingår och inte kan vara otydlig.
 • Villa Varm – komplett monteringsfärdigt och stomrest hus till fast pris. Tillverkat inomhus i fabrik skyddat från väder och vind. Huset kommer snabbt upp under tak och arbetet med invändiga snickerier kan börja. Tydligt vad som ingår i leveransen och kunden kan själv påverka byggprocessen.
 • Delad entreprenad genom hussäljare. Du köper huset genom en säljare som håller i byggprocessen. Säljaren upphandlar arbetet med lokala entreprenörer. Påminner om en totalentreprenad. Givetvis ska säljaren ha ersättning för arbetet med samordningen.
 • Totalentreprenad. Som huskund har du bara en avtalspart och du behöver inte göra något själv. Denna form av att bygga erbjuds inte av alla hustillverkare och inte heller i hela landet. Det finns hustillverkare som skrämmer kunder till att köpa på totalentreprenad, trots att det finns nackdelar – priset är kanske den största.

 

Kolla upp hustillverkaren

Välja en hustillverkare med gott rykte och sunda finanser! Allt för många råkar ut för att husleverantören går i konkurs och man står kvar med ett halvfärdigt hus helt utan garantier. Här hittar du Villa Varms siffror.

  • Kolla upp hustillverkaren som du tänker bygga med. Läs och diskutera på olika forum på internet, tag referenser och prata med dem som tidigare byggt med husleverantören. Kan de rekommendera företaget? Har allt fungerat bra?
  • Titta på husföretagets historik. Hur länge har företaget funnits?
  • Hur ser företagets ekonomi ut? Är det ett stabilt företag? Hur ser kreditvärdigheten ut?
  • Ta noggrant reda på vad som egentligen ingår i leveransen, inte bara materialet utan också vilket arbete som utförs.

 

 

Se föreläsningen ”Att bygga nytt hus idag”

Här är filmen från Hem&Villa på Stockholmsmässan där Helena från Villa Varm ger råd och tips då man ska bygga hus.

Huskatalog

Vill du ha vår katalog postad hem till dig?
Mejla din adress till helena@villavarm.se

Här hittar du våra kataloger i pdf-format om du hellre vill läsa dem direkt på webben.

Lita på oss

Välj oss som din hustillverkare! Vi är ett stabilt familjeföretag med en lång historia, god ekonomi och inga konkurser.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Vårt företag har AAA, en kreditvärdering som signalerar högsta kreditvärdighet i Soliditets värderingssystem, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler.

Kreditvärderingssystemet UC Risk beräknar risken för att ett företag hamnar på obestånd inom ett år. Men högsta kreditvärdigheten är vi är en trygg och solid partner att göra affärer med.

Våra nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få råd och tips då du ska bygga hus. Följ med vad som händer på Villa Varm och vilka hus vi bygger.

Nyhetsbrevet kommer ut ungefär 3-4 gånger per år. Vi lämnar inte ut adressen till tredje part och du kan när som helst och enkelt avsluta din prenumeration.

GDPR

GDPR är en ny EU-förordning som börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018. Lagen ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL). Mycket är sig likt men kraven på hur företag får behandla dina personuppgifter skärps.
Vi lagrar inga personuppgifter utan ditt samtycke och vill du veta vad vi har för uppgifter om dig så tar vi fram detta.
Vi lägger inte heller till dig i våra nyhetsbrev utan att du själv har tackat ja till informationen. Önskar du att vi raderar dina personuppgifter hos oss så gör vi den åtgärden.
Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med personuppgifter.