Det här är Villa Varm

Husen säljs, ritas och byggs av oss på Villa Varm AB som är ett familjeägt företag i Altersbruk utanför Piteå i Norrbotten. Vi är en hustillverkare som levererar hus i hela Sverige. Den årliga kapaciteten är cirka 30 hus. Företaget sysselsätter idag sex personer.

Husfabrik och kontor

Vår fabrik och kontor ligger vackert beläget på landsbygden i Altersbruk, 25 km nordväst om Piteå i Norrbotten. Våra lokaler omfattar ca 4.200 m2 inklusive en hyvlerianläggning. Husen levereras till kunder i hela Sverige.

Företaget ägs och drivs sedan 1993 i andra generationen Björkman, sonen Håkan Björkman. Villa Varm AB, som 2004 bytte namn från AB Björkmans hus bildades redan 1965 av Börje Björkman, då tillverkades småstugor och fritidshus.

Fabriksbild från hustillverkaren Villa Varm

Från tillverkning till husmontering

Vi tillverkar väggelement, bjälklag och gavelspetsar inomhus i vår husfabrik – varmt och torrt. Nyckeln till ett problemfritt hus i framtiden. Tillverkningsprocessen är optimerad för ekonomi och flexibilitet och utförs av duktiga snickare. Faktum är att inget hus är det andra likt. Hög grad av kundanpassning är vår styrka!

Väggarna tillverkas i husets hela längd för att sedan delas upp i sektioner på mellan 2-8 meter. Detta ger en mycket god passform.

Alla våra hus levereras fraktfritt till byggplatsen. Vi ansvarar för både transport och kranbil till husmonteringen. Husdelarna lastas på täckta lastbilar. En normalvilla består av två fullastade långtradarekipage. Resten av leveranserna går direkt till byggplatsen från våra underleverantörer t ex ventilation, innerdörrar, golv och trappa etc.

Våra montörer från Piteå har mycket stor erfarenhet att montera Villa Varm. Du kan känna dig trygg i att de kan sin sak och de hjälper dig snabbt och noggrant att få ditt hus under tak. För att kunna ge en ännu bättre service och leveranssäkerhet har vi en monteringsbil stationerad i Stockholm, som täcker in monteringar i Mellansverige och söderut.

Känn trygghet med oss

Villa Varm har ända sedan starten 1974 drivits i samma form och anda – ett pålitligt norrländskt familjeföretag. Undvik problem – välj en husleverantör med stabil ekonomi och varaktiga affärsrelationer. Här hittar du Villa Varms siffror på allabolag.se.

Vår affärsidé

”Att direkt till kund sälja och tillverka hus till kunder som har ett långsiktigt perspektiv på sitt boende och som värderar en robust och välisolerad konstruktion av hög kvalitet.”

logga_tmf

Villa Varm AB är medlem i TMF, en bransch- och arbetsgivarorganisation för hela den träförädlande industrin och möbelindustrin i Sverige.

 

Huskatalog

Vill du ha vår katalog postad hem till dig?
Mejla din adress till helena@villavarm.se

Här hittar du våra kataloger i pdf-format om du hellre vill läsa dem direkt på webben.

Lita på oss

Välj oss som din hustillverkare! Vi är ett stabilt familjeföretag med en lång historia, god ekonomi och inga konkurser.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Vårt företag har AAA, en kreditvärdering som signalerar högsta kreditvärdighet i Soliditets värderingssystem, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler.

Kreditvärderingssystemet UC Risk beräknar risken för att ett företag hamnar på obestånd inom ett år. Men högsta kreditvärdigheten är vi är en trygg och solid partner att göra affärer med.

Våra nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få råd och tips då du ska bygga hus. Följ med vad som händer på Villa Varm och vilka hus vi bygger.

Nyhetsbrevet kommer ut ungefär 3-4 gånger per år. Vi lämnar inte ut adressen till tredje part och du kan när som helst och enkelt avsluta din prenumeration.

GDPR

GDPR är en ny EU-förordning som börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018. Lagen ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL). Mycket är sig likt men kraven på hur företag får behandla dina personuppgifter skärps.
Vi lagrar inga personuppgifter utan ditt samtycke och vill du veta vad vi har för uppgifter om dig så tar vi fram detta.
Vi lägger inte heller till dig i våra nyhetsbrev utan att du själv har tackat ja till informationen. Önskar du att vi raderar dina personuppgifter hos oss så gör vi den åtgärden.
Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med personuppgifter.

Villa Varms historia

1974 började vi marknadsföra Villa Varm – ett hus som redan då var före sin tid med det rejäla utförandet och de välisolerade väggarna. Husen har sedan dess förfinats och förbättrats. Väggtjockleken på hela 40 cm blev standard redan 1984.

Innan Villa Varm föddes tillverkade företaget, som då hette AB Björkmans hus, fritidshus under varumärket Piteåstugan. Tillverkningen av stugorna pågick under 10 år för att sedan övergå till villatillverkning.

Villa Varms första broschyr trycktes 1974. Framsidan av trycksaken pryddes av detta hus – ett klassiskt 70-tals hus med vidbyggt garage med platt tak och uteplats på den andra gaveln.

Innan Villa Varm föddes tillverkade företaget, som då hette AB Björkmans hus, fritidshus under varumärket Piteåstugan. Här en broschyr  och foto från en husmässa, året är 1969.