Bygg Villa Varm istället för ett hus på totalentreprenad!

Ett hus på totalentreprenad är ett okomplicerat sätt att bygga på. Däremot är det ett dyrt sätt att köpa sitt hus på och det svårt att påverka utformningen. Detta behöver inte betyda att det är dåligt men man har prioriterat annat än att försöka få ner kostnaden och valfriheten på sitt hus.

Långa kontaktvägar

Vid köp av ett hus på totalentreprenad behöver du bara prata med ett företag – enkelt! En sanning med modifikation, husleverantören har sina återförsäljare som ofta är egna bolag. Om du vill göra någon förändring kan det vara besvärligt att veta vem man ska prata med: leverantören, dess ombud eller av ombudet inhyrd entreprenör?
Köper du ett stomrest hus från Villa Varm ringer du direkt till oss om du vill göra någon förändring eller har några frågor. Vi är kända för vår goda service och stora engagemang.

 

Liten valfrihet och flexibilitet för dig

Vid köp av ett hus på totalentreprenad måste man veta exakt hur varenda detalj i huset ska se ut redan innan bygget körs igång. Det är svårt och kostsamt att göra ändringar eller komma med egna idéer. Om man har synpunkter på hur kakelplattorna ska sitta och du köpt ett nyckelfärdigt hus måste du gå via ombudet istället för att prata med plattläggaren direkt. Tilläggstjänster och utföranden beställda genom ombud utöver det som är överenskommet kan ibland leda till oönskade missförstånd och tvister. Köper du ett stomrest hus från Villa Varm så har du större valfrihet och kan påverka husbygget även under projektets gång. Vid köp av ett hus på totalentreprenad kan det vara svårt att få möjlighet till detta.

Nytt hus utan stolthet

När man varit delaktig i sitt husprojekt på ett handgripligt sätt ger det inte bara kunskap och trygghet om husets uppbyggnad utan också en extraordinär känsla av stolthet och hemtrevnad. Steget kommer kanske inte heller kännas så stort den dagen man vill fräscha upp eller måla om sitt hus, då man redan gjort resan en gång!

Inte alltid så tryggt som det verkar

En fallgrop som många husköpare ramlat i då de köpt ett hus på totalentreprenad är att de inte förstått att den generösa garantin inte alltid gäller. Det kan vara fråga om målning, kakelsättning, montering av innerväggar eller annat. Köper du ett stomrest hus från Villa Varm kan du inte ta miste på att vissa delar av garantin ligger på dig själv eller på den entreprenör du nyttjat och du kan agera därefter. Vid köp av ett hus på totalentreprenad är det lätt att veta vem som ska stå för en eventuell reklamation. Ja, det stämmer och den ansvarige kan inte skylla ifrån sig. Om du nyttjar Villa Varms fina upphandlingsunderlag är det också lätt att hitta den ansvarige och du gör upp med den entreprenör som faktiskt gjort det felaktiga jobbet. Om t.ex. vattenkranen börjar läcka, vem ska jag ringa? Har du köpt ett hus på totalentreprenad kan du ringa till ombudet och be honom ordna detta på garantin. Frågan är om det inte hade varit lättare att be den, av dig inhyrde VVS-entreprenör istället, då du köpt ett stomrest hus av Villa Varm.

Kostsammare entreprenad 

Att köpa ett stomrest hus är oftast det billigaste alternativet sett till vad du får för pengarna. Ett hus på totalentreprenad är i de flesta fall dyrast, normalt debiterar samordnaren minst 15% i entreprenadtillägg för att täcka sina kostnader för samordningen.

Huskatalog

Vill du ha vår katalog postad hem till dig?
Mejla din adress till helena@villavarm.se

Här hittar du våra kataloger i pdf-format om du hellre vill läsa dem direkt på webben.

Lita på oss

Välj oss som din hustillverkare! Vi är ett stabilt familjeföretag med en lång historia, god ekonomi och inga konkurser.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Vårt företag har AAA, en kreditvärdering som signalerar högsta kreditvärdighet i Soliditets värderingssystem, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler.

Kreditvärderingssystemet UC Risk beräknar risken för att ett företag hamnar på obestånd inom ett år. Men högsta kreditvärdigheten är vi är en trygg och solid partner att göra affärer med.

Våra nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få råd och tips då du ska bygga hus. Följ med vad som händer på Villa Varm och vilka hus vi bygger.

Nyhetsbrevet kommer ut ungefär 3-4 gånger per år. Vi lämnar inte ut adressen till tredje part och du kan när som helst och enkelt avsluta din prenumeration.

GDPR

GDPR är en ny EU-förordning som börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018. Lagen ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL). Mycket är sig likt men kraven på hur företag får behandla dina personuppgifter skärps.
Vi lagrar inga personuppgifter utan ditt samtycke och vill du veta vad vi har för uppgifter om dig så tar vi fram detta.
Vi lägger inte heller till dig i våra nyhetsbrev utan att du själv har tackat ja till informationen. Önskar du att vi raderar dina personuppgifter hos oss så gör vi den åtgärden.
Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med personuppgifter.