Nackdelar med lösvirkeshus

Många tror att ett lösvirkeshus är ett billigt alternativ vid första anblicken. Men det finns en hel del osäkerheter som man kanske inte har räknat med. Priset är inte alltid fast och du kan få svårt att få en bild av vad hela projektet kommer att kosta.
Väder och vind påverkar bygget och det finns risk för fukt i konstruktionen. Med ett stomrest, monteringsfärdigt hus har du ett fast pris och ett snabbt uppmonterat tryggt hus.

Enklare konstruktion och lägre kvalitet

En Villa Varm-kund drar nytta av vårt rejäla och välisolerade utförande och genomgående högkvalitativa material i alla delar. Ett lösvirkeshus byggs i allmänhet med ca. 21-24 cm väggtjocklek och ingjuten golvvärme.
Villa Varms uppmonterade hus erbjuder samma flexibilitet som lösvirkeshus. Att få hjälp att tänka efter före spar mycket tid och pengar. När man köper ett uppmonterat hus av Villa Varm får du detta på köpet.

Väder och vind påverkar under byggtiden

Våra hus byggs inomhus i torra och optimalt ordnade förhållanden. De färdiga delarna lagras i förråd innan leverans och transporteras torrt på täckt lastbil.
Ett normaltstort hus sätts under tak på 3-4 dagar. Därefter är det regnskyddat och det är möjligt att låsa in sina verktyg och övrigt byggmaterial. Ett torrt hus är ett friskt hus.

Vi levererar allt byggmaterial fritt till byggplats, allt finns med i rätt mängd. Materialet levereras inte på samma gång utan kommer löpande i den takt det ska monteras, smidigt och problemfritt för dig som kund. Man behöver inte åka och hämta något, detta spar mer tid och pengar än man tror.

Vi har alltid samma montörer som reser alla våra hus runt om i Sverige. Våra norrbottniska montörer från Piteå är mycket kunniga, erfarna och kostnadseffektiva. En vid första anblicken billigare lösning, som många andra hustillverkare väljer, är att anlita lokala snickare. Vi menar att denna lösning kan bli dyrare eftersom hantverkarna inte är vana och saknar erfarenhet av just den husvarianten. Med våra montörer vet vi att allt blir monterat rätt, en trygghet både för oss och dig som kund.

Ingen projektering ingår 

I våra husleveranser ingår handlingarna till bygglovet. Vi hjälper dig att ta fram fasad- och planritning, situationsplan, teknisk beskrivning och i fylld bygglovsansökan. Den obligatoriska energiberäkningen som krävs för bygglovet ingår också.

Våra hus projekteras i detalj innan det tillverkas och levereras. Alla handlingar som rör huset samt installationer såsom el, VVS, grund och ventilation ritas upp.
Förutom rena installationsanvisningar får du kompletta och tydliga underlag för anbudsförfrågningar som förenklar din upphandling av alla tillhörande entreprenader. Man behöver alltså inte vara sakkunnig i detta, bara lämna dessa handlingar till entreprenören för att få jobbet utfört.
Små byggfirmor brukar ofta bygga med en otydlig liten bygglovsritning som enda underlag, inget mer. Hur ska du då kunna påvisa ett fel vid en eventuell konflikt?

Osäkert slutpris

Villa Varm står för klara besked och vi är ett stabilt husföretag. Våra betalningsvillkor är förmånliga. Du får ett fast pris på husleveransen inklusive husmontering och frakt. Vi har levererat hus ända sedan slutet av 60-talet. Dagens utförande introducerade vi första gången 1984, med andra ord en väl beprövad konstruktion som skapat trygghet för våra kunder i snart 40 år.

Som kund hos Villa Varm får du veta exakt vad du får när du köper hus av oss. Vi har tydliga handlingar som beskriver exakt hur huset kommer att se ut, bestå av samt omfattningen av vårt arbete. Att lämna detaljerna godtyckligt vilket är vanligt då små byggfirmor inte har varken resurser eller den kunskap som krävs för att dokumentera ett husbygge. De löser saker och ting på plats och ibland måste de göras om, man vet inte vad man får. Otydliga eller i värsta fall obefintliga avtal är ofta grunden till konflikt och extrakostnader.

Huskatalog

Vill du ha vår katalog postad hem till dig?
Mejla din adress till helena@villavarm.se

Här hittar du våra kataloger i pdf-format om du hellre vill läsa dem direkt på webben.

Lita på oss

Välj oss som din hustillverkare! Vi är ett stabilt familjeföretag med en lång historia, god ekonomi och inga konkurser.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Vårt företag har AAA, en kreditvärdering som signalerar högsta kreditvärdighet i Soliditets värderingssystem, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler.

Kreditvärderingssystemet UC Risk beräknar risken för att ett företag hamnar på obestånd inom ett år. Men högsta kreditvärdigheten är vi är en trygg och solid partner att göra affärer med.

Våra nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få råd och tips då du ska bygga hus. Följ med vad som händer på Villa Varm och vilka hus vi bygger.

Nyhetsbrevet kommer ut ungefär 3-4 gånger per år. Vi lämnar inte ut adressen till tredje part och du kan när som helst och enkelt avsluta din prenumeration.

GDPR

GDPR är en ny EU-förordning som börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018. Lagen ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL). Mycket är sig likt men kraven på hur företag får behandla dina personuppgifter skärps.
Vi lagrar inga personuppgifter utan ditt samtycke och vill du veta vad vi har för uppgifter om dig så tar vi fram detta.
Vi lägger inte heller till dig i våra nyhetsbrev utan att du själv har tackat ja till informationen. Önskar du att vi raderar dina personuppgifter hos oss så gör vi den åtgärden.
Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med personuppgifter.