Upplev ditt hus redan som skiss med den allra senaste tekniken. Vi är en av de första hustillverkarna som presenterar alla våra husskisser interaktivt och i VR. Appen fungerar på alla plattformar; smarttelefoner, läsplattor och datorer oavsett operativsystem. Enkelt och lättillgängligt. Du kan alltså vandra runt i ditt hus innan det har byggts!

På Villa Varm ritar vi alla våra hus i ritprogrammet ArchiCad. Som kund kan du nu dra nytta av det tack vare den nya molnfunktionen BIMx.
Du ser hur ditt hus kommer att bli och vi kan bolla idéer med dig trots långa avstånd mellan oss och dig som kund. De ändringar som du sedan vill göra kan vi enkelt ordna med några knapptryckningar.

Bruksanvisning BIMx

  1. Klicka på BIMx-symbolen till det hus som du vill vandra runt i.
  2. Ladda ned appen (Download BIMx apps) till den enhet som du använder: Desktop – dator, iOS – Macprodukter och Android – övriga smartphones och läsplattor.
  3. Installera programmet/appen.
  4. Ladda ned den husmodell som du vill titta på.
  5. Ser du husmodellen i en dator klickar du på Esc och navigerar med piltangenterna. Muspekaren styr vilken riktning du tittar. Med en läsplatta och i en smartphone väljer du 3D-modell och styr med fingrarna på skärmen.

VR-glasögon

Kör du appen i en smartphone och använder VR-glasögon får du en verklig upplevelse hur huset ser ut. Klicka på glasögonsymbolen då du öppnat 3D-modellen och montera telefonen i VR-glasögonen.

Hus i 3D

Då du öppnat 3D-modellen i telefonen vrider du den i liggande format. Klicka på symbolen för VR och lägg telefonen i glasögonlådan.

Vrglasögon i kartong

Enkla VR-glasögon i kartong finns att köpa för några tior i flera hemelektronikbutiker. Trots sin enkelhet så får man en bra känsla av hur huset blir.