Villa Sunderbyn – New England på den norrländska prärien

Ute på ängarna och åkrarna, i slutet på en liten grusväg reser sig det ståtliga New Englandhuset som fått namnet Villa Sunderbyn, efter byn med samma namn, utanför Luleå. 
Hanna och Niklas letade länge blad olika hustyper, innan de bestämde sig för ett tvåplanshus. Tidigare stod det en gammal gård på tomten och för paret kändes det viktigt att det nya huset skulle passa in på tomten.

Huset är korsformat och har lika stora ytor på båda planen. Hallen är rymlig och när man kommer in i huset slås man av den vackra utsikten genom de stora fönsterna i vardagsrummet rakt fram. Köket är öppet mot matplatsen och vardagsrum. Tvättstugan är väl tilltagen och har också ett teknikrum. Övervåningen har tre rymliga sovrum,badrum och vardagsrum med ryggåstak.

Här hittar du planlösningen på Villa Sunderbyn och en liknande, större variant Villa Rosfors.

Vi kände till Villa Varm innan vi började leta husmodeller och hade hört mycket gott om dem. Vi bokade ett möte med Håkan och allt kändes väldigt självklart efter det, han kunde möta våra tankar och idéer, men också komma med tips och hjälp när vi ritade huset.

Vår tomt ligger efter en egen grusväg med ängar runt om, vi ville ha ett hus som passade in på den gamla gården som tidigare fanns här. Vi bestämde oss för en New England-inspirerad stil som ändå passar in hos oss i det norrländska klimatet.

Det var också viktigt att få ett hus som alla ryms i, ett hus med rymd och luft. För att kunna ”ta in” utemiljön, valde vi stora fönster överallt, och extra många mycket fönster i söderläge. Nu kan vi kan se åkrarna och träden genom fönstren och följa årstidernas växlingar.

Niklas & Hanna

Intresserad av att veta mer?