2018-12-27

Entrématta – Matline

Stoppa smuts och slask redan vid ytterdörren. Matline från Unidrain är en inbyggd dörrmatta som kopplas till avloppssystemet.

Dörrmatan från Unidrain fälls in i golvet och kopplas till avloppssystemet. Här har vi placerat den i hallen men den kan lika gärna sättas i en tvättstuga eller groventré. Bild: Villa Varm.

Byggtips! Smart dörrmatta från Unidrain

Stoppa smuts och slask redan vid ytterdörren. Matlaine från Unidrain är en inbyggd dörrmatta som kopplas till avloppssystemet. Snöslask och smuts leds bort medan torr smuts som sand går enkelt att dammsuga upp. MatLine installeras på golvnivå i entrén eller tvättstugan.


Bild lånad från Unidrain.

Entrémattan består av: matta med nylonborstar (standard), ram, sandfång och armatur. Det ingår också en lyftkrok som gör det enkelt att hantera mattan. Ca-priset för en komplett MatLine är ca 13.000 kr.


Bild lånad från Unidrain.

Lyftkroken som följer med gör det enkelt att lyfta upp mattan. Sandfång och karet rengörs enkelt, sand och smågrus sugs upp med dammsugaren och det rostfria karet kan enkelt skuras rent.

Som tillval istället för nylonborsten finns inlägg i gummi, vilket gör mattan lättare att hålla ren då hår och damm lätt fastar i nylonborsten.