2019-01-29

Snyggt golvbrunn från Unidrain

Med ett så kallat linjeavlopp slipper du ha golvbrunnen mitt i duschen. Unidrain har en snygg lösning på detta.

Unidrain har s.k linjeavlopp som fälls in mot väggen i duschen. På så sätt får du ett renare uttryck i duschen, enklare lutning och du kan på ett enkelt sätt använda stora klinkerplattor. 
Golvet på bilden heter Marmor Statuario och kommer från Bricmate. Det vita väggkaklet heter Super White Glossy och kommer från HeroKakel.
Bild: Villa Varm AB.

Avloppsrännan på bilden heter High Line och har en panel i mitten, vattnet rinner mellan springan. I serien finns också olika material och färger. Om man vill att rännan ska bli så diskret som möjligt kan man också välja en annan ram och skära in golvmaterialet i ramen.

Kolla med plattsättaren som du tänkt anlita att den personen har utbildning på Unidrains produkter och tätskikt så att arbetet blir rätt gjort. Det är också viktigt att snickaren och rörmokaren också har koll på hur insatsen till avloppet ska monteras. 

Ca-pris för en High Line ligger på 8.000 kr, hyllorna på bilden kommer också från Unidrain och kostar ca 460 kr/styck. Dessa limmas enkelt på plats med ett speciellt lim och du slipper därför göra onödiga hål i tätskiktet.