2022-03-10

Stigande elpriser

Stigande elpriser är något som vi fått uppleva under den senaste tiden. Dessutom har prisskillnaderna mellan norra och södra Sverige varierat. Med ett energisnålt hus har du koll på din förbrukning och elräkningen kommer inte som en kalldusch. Men hur mycket drar ett Villa Varm-hus egentligen?

Stomresning från Villa Durrudden som sattes upp utanför Piteå. Huset är en variant på husmodellen Villa Renkullen.
Bild: Villa Varm AB

” Tur man köpte av Villa Varm med rådande elpriser 🙂 ” så skrev vår kund Kim i Varberg i sitt mejl till oss.

Vinterns höga elpriser har gjort att fler och fler ser om sitt hus för att inte få en chock när elräkningen kommer. Dessutom har prisskillnaderna mellan norra och södra Sverige varierat. Med tanke på vår ökande konsumtion av el är prisökningar något vi får vänja oss vid. Att bygga ett energisnålt hus sparar såklart energi, men hur mycket drar ett Villa Varm-hus egentligen?

Till varje hus vi bygger ingår energideklarationen i husleveransen, det är en omfattande beräkning av det specifika huset. Några av parametrarna är glasyta, placeringen på tomten med dess väderstreck och mängden solinstrålning. Här har vi samlat några energiberäkningar.

Energideklarationen är en teoretisk beräkning. Därför tycker vi det är ännu mer intressant att se den verkliga förbrukningen i ett hus! Våra kunder hör gärna av sig och berättar om deras låga energianvändning. Här har vi samlat några olika hus och deras förbrukning runt om i Sverige.