Villa Räfsnäs – skärgårdsdröm i modern lantlig stil

Villa Räfsnäs byggdes i första hand som ett säsongsboende ute i skärgården, men också med en tanke att senare kunna bo där permanent. Huset är därför byggt med full villastandard och med plats för alla bekvämligheter man behöver. 
Tomten ligger mot havet, och huset har placerats med tanke på den fina utsikten. Klipporna har fått vara kvar på tomten och terrassen har varsamt byggts runt om.

Det stora vardagsrummet som också rymmer matplatsen och köket har prioriterats med tanke på ytan. Ryggåstaket, de stora helglasade terrassdörrarna och de liggande fönsterna skapar ett härligt ljus till huset. 
Trappan är placerad mitt i huset och är inbyggd med möjlighet till förvaring. Det stora sovrummet har en spännande fönstersättning och egen klädkammare samt badrum.
För att spara på ytan i huset ligger tvättstugan i anslutning till badrummet.

Loftet har inretts med två mindre sovrum och ett litet vardagsrum. En kul detalj är det runda fönstret mot vardagsrummet.

Husets totala yta är 141 mdär övervåningen är 33 m2

Här hittar du planlösningen på Villa Räfsnäs.

Då vi byggt och renoverat innan, ville vi gärna jobba själva på huset. Därför var Villa Varm ett bra alternativ då huset levereras stomrest. Vi har båda rötterna i norra Sverige, så det kändes bra att välja ett välisolerat trähus från Norrbotten!

Vi fick bra hjälp av Håkan med att rita huset, det var viktigt för oss att kunna ta in utsikten men också att få in alla funktioner så att vi kan bo där året om.  

David & Johanna

Intresserad av att veta mer?