Se våra hus i VR

På Villa Varm ritar vi alla våra hus i ritprogrammet ArchiCad. Som kund kan du nu dra nytta av det tack vare den nya molnfunktionen BIMx. Du ser hur ditt hus kommer att bli och vi kan bolla idéer med dig trots långa avstånd mellan oss och dig som kund. De ändringar som du sedan vill göra kan vi enkelt ordna med några knapptryckningar. 

Med den senaste tekniken kan du se ditt hus redan som skiss. Vi är en av första hustillverkarna som presenterar alla våra skisser interaktivt och i VR.

Appen fungerar allra bäst i en smartphone eller på en läsplatta – oavsett operativsystem. Enkelt och lättillgängligt.
Du kan alltså vandra runt i ditt hus innan det har byggts!

 

Så här gör du första gången du ska använda appen 

Bruksanvisning BIMx

  1. Klicka på BIMx-symbolen till det hus som du vill vandra runt i.
  2. Ladda ned appen (Download BIMx apps) till den enhet som du använder: iOS – Macprodukter och Android – övriga smartphones och läsplattor.
  3. Installera programmet/appen.
  4. Ladda ned husmodellen 
  5. Klicka på modellen, det står ”Tryck för att visa i 3D” och styr med fingrarna på skärmen.

VR-glasögon

Kör du appen i en smartphone och använder VR-glasögon (finns enkla varianter för några tior i teknikbutikerna) får du en verklig upplevelse hur huset ser ut. Då du klickat upp modellen, vrid telefonen i liggande format och välj symbolen med glasögonen.
Appen öppnar nu modellen i ett glasögon-format. Klicka på glasögonsymbolen då du öppnat 3D-modellen och montera telefonen i VR-glasögonen och vrid dig runt i huset.

Hus i 3D

Då du öppnat 3D-modellen i telefonen vrider du den i liggande format. Klicka på symbolen för VR och lägg telefonen i glasögonlådan.

För att gå runt i huset, klicka på skärmen och sikta den blå ringen på ”gubben” och klicka igen på skärmen. Nu kommer du att röra dig automatiskt framåt i huset. Klicka igen på skärmen, vid symbolen 1X,2X och 3X väljer du hastighet och pilarna tar dig bakåt en bit.

Vrglasögon i kartong

Enkla VR-glasögon i kartong finns att köpa för några tior i flera hemelektronikbutiker. Trots sin enkelhet så får man en bra känsla av hur huset blir.

  • Rensa

Om Villa Varm

Vi är en hustillverkare som bygger energisnåla trähus. Husen levereras stomresta av våra egna montörer. Vi levererar hus i hela Sverige.
Läs mer